• image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Project4

 

logo

 

large Canex logo

facebookvolg

Mayke Bongers:

Mijn algemene liefde voor dieren is er echt met de paplepel ingegoten, bij mijn ouders had ik namelijk altijd dieren om me heen. Zo hadden we katten, vogels, cavia's en natuurlijk ook honden! Toen ik 8 jaar oud was hebben we afscheid moeten nemen van onze Rottweiler Chico, maar mijn grote liefde voor haar is altijd gebleven. Daarom was mijn wens dan ook een eigen Rottweiler als ik later 'groot' zou zijn.

Na mijn basisschool ben ik naar VMBO AOC-oost gegaan in Doetinchem, omdat ik vastbesloten was om in een dierenartsenpraktijk aan het werk te gaan. Dus ook op naar het MBO AOC-oost voor de opleiding Paraveterinair, die ik vervolgens met succes heb afgerond. Tijdens mijn stage periode, maar ook na het slagen, heb ik 4 jaar in de dierenartsenpraktijk gewerkt. Hier heb ik dan ook kennis mogen maken Dinant en Gerda Vruggink en in het speciaal met hun Rottweiler Nhidsja. Het sterke gevoel en de aantrekkingskracht naar de Rottweiler kwam heftiger dan ooit naar boven. Van deze geweldig lieve hond wou ik een nakomeling!

Toen Rick en ik besloten hadden om in 2010 te gaan samen wonen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld en heb ik de telefoon gepakt. We kregen direct goed nieuws. Roschka, de dochter van Nhidsja, was in verwachting van een nestje pups. Alle puzzelstukjes vielen precies passend in elkaar, zo kwam Vesta bij ons wonen toen we net twee weken daarvoor waren oververhuisd. 

We hebben ons min of meer laten overhalen om eens met Vesta naar een show te gaan, dat werd de Pinkstershow 2011 in Arnhem. Na een spannende dag gingen we zo trots als een pauw, met onze Vesta en een Veel Belovend op zak, weer naar huis!  Toen we eenmaal de smaak te pakken hadden zijn we meerdere shows gaan lopen, en al snel hadden we de wens om met Vesta een nestje te fokken. Zo zijn we lid geworden van de Nederlandse Rottweiler Club, en fokken we uitsluitend volgens het NRC fokregelement.

Onze droom is werkelijkheid geworden in Oktober 2013. Vesta heeft haar 1ste nest gekregen, 6 prachtige en gezonde puppen! Met Vesta als stammoeder van onze Kennel hopen wij onze roedel uit te kunnen breiden.

Het meest bijzondere is dat Vesta en ik twee keer tegelijk zwanger zijn geweest. Op 16 December 2013 ben ik voor het eerst moeder geworden van onze dochter Febe. Al snel raakte we alweer in verwachting, op 18 februari 2015 was daar ook onze 2de dochter Fleur! Inmiddels is ook ons 3de kindje een feit, Floyd is geboren op 8 september 2017, dit keer was is samen zwanger met Femme. Ik hoop hen de liefde en passie voor dieren net zo mee te kunnen geven, als mijn ouders dat mij hebben gedaan!


Heel veel groetjes,

Mayke Bongers

27Rick van Ewijk


Heel mijn leven heb ook ik thuis honden om mij heen gehad, mijn ouders waren alleen niet 'rasvast'. Wij hebben door de jaren heen dan ook meerdere kruisingen, een boerenfox en de laatste jaren 3 franse bulldogs in huis gehad. Omdat ik zelf een actief persoon ben, kwam ik er al snel achter dat de korte neuzen van de bulldogs en de daarbijhorende benauwdheid niet bij mij pasten. Mijn voorkeur ligt dan ook bij honden waarmee je iets kunt ondernemen. Hierbij moet u denken aan fietsen, trainen maar uiteraard ook aan stoeien en ravotten!

Het actieve leven past ook bij mijn beroep, ik ben namelijk werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht. Na mijn middelbare school moest ik in 2007 de beslissing over een te volgen vervolgopleiding nemen. Het probleem was hierbij dat ik totaal geen idee had wat nou echt bij mij paste, al neigde ik al langere tijd naar een functie bij de Koninklijke Luchtmacht. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om te solliciteren bij de Koninklijke Luchtmacht, en uiteindelijk ben ik goedgekeurd en heb ik gekozen voor de functie 'Loadmaster C-130'. Het betreft een vliegende functie waardoor ik over het algemeen veel van huis ben. Het leven binnen de Koninklijke Luchtmacht bevalt mij zeer goed, en ik hoop het dan ook nog vele jaren te blijven doen.

In 2010 leerde ik Mayke kennen, en vanaf toen ging alles vrij snel. Denk hierbij aan een eigen huis, waarbij uiteraard huisdieren horen! Door alle geweldige verhalen van en de grote liefde voor Rottweilers van Mayke zij wij snel op zoek gegaan naar een fokker die bij ons zou passen. De keuze was daarbij snel gemaakt, Mayke kende Dinant en Gerda Vruggink, van Rottweiler kennel 'van de Heksenloake', namelijk al vanuit de dierenartsenpraktijk waar zij toen werkzaam was. Ze vertelde over de lieve en leergierige honden van Gerda en Dinant, en ik stond dan ook meteen in de startblokken om kennis te maken! Na een uitgebreide kennismaking viel onze keus op een pup van Roschka, en in december 2010 is Vesta dan ook bij ons in huis komen wonen.

Toen Vesta eenmaal bij ons in huis kwam zijn wij samen direct gestart met de puppy socialisatiecursus en de hierop volgende gehoorzaamheidscursus voor beginners. Deze beide cursussen heeft ze met veel succes afgerond. Vervolgens kreeg ik door mijn werk minder tijd, en daarom hebben wij toen de beslissing genomen dat Mayke de cursus gehoorzaamheid voor gevorderden samen met Vesta moest gaan doen. Ook deze cursus vondt Vesta erg leuk en uitdagend, en heeft deze ook met goed gevolg afgerond.

Momenteel fiets ik erg graag met onze honden. Het fietsen werpt zijn vruchten af, de honden vinden het leuk en de goede conditie is natuurlijk ook een grote pré voor keurmeesters op shows. Ook is de algemene Rottweiler hobby een hele leuke. Doordat ik weinig tijd heb voor overige hobbies, zorgt juist de mate waarin onze honden en de puppies ons voldoening geven, voor een enorm goed gevoel. Ik kan mij dan ook geen leukere en betere hobby wensen!

Natuurlijk zijn er wel overige hobbies die mij bezig houden, voetbal is dan ook echt mijn sport. Misschien niet meer in het veld, maar zeker nog steeds van langs de lijn. Al sinds mijn jeugd ben ik een grote fan van Feyenoord, en de club volg ik dan altijd en overal! Daarnaast is al het werk aan en bij onze woonboerderij een grote hobby, het balletje trappen in eigen wei, met onze kinderen, is dan ook geen wens meer maar dit kunnen wij tegenwoordig als gelukt beschouwen. Daarbij wel de kanttekening dat er nog een hoop moet gebeuren, dus ook de komende jaren zullen weer bol staan van veel werk en geklus!

Met vriendelijke groet,

Rick van Ewijk

34