• image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Project4

 

logo

 

large Canex logo

facebookvolg

Ras informatie en beschrijving

De Rottweiler behoort tot de Rasgroep “Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden” en wordt vandaag de dag aangeschaft als werk en gezelschapshond.


Beschrijving:

De Rottweiler rekent men tot één van de oudste hondenrassen, zijn oorsprong gaat terug in de tijd van de Romeinen. Het ras staat wereldwijd bekend om zijn imposante uiterlijk deze verraadt de natuurlijke oerkracht. Het ras is van nature onverschrokken, zelfverzekerd, evenwichtig, ongelofelijk trouw aan zijn baas en gezin, en bezit een enorme moed, en reageert met hoge opmerkzaamheid op zijn omgeving, en juist door deze bewonderenswaardige eigenschappen is het wat de liefhebbers zo in het ras waarderen. Verder is de Rottweiler aanhankelijk, gehoorzaam en werkwillig. Rottweilers zijn naast een gezinshond ook uitermate geschikt voor bewaking of verdedigings-sporten zoals IPO training.


Karakter omschrijving:

Rottweilers zijn van nature erg waaks en beschermend, gaat u een dagje van huis dan kunt u de bewaking van uw spullen gerust aan uw hond toevertrouwen, wanneer er niemand in de buurt is die hem verteld dat het bezoek geen kwaad in de zin heeft, zal de Rottweiler niemand binnen laten komen. In deze situaties laat een rottweiler zich niet intimideren, of omkopen. Hij kent in dat opzicht geen angst en is vrijwel ongevoelig voor pijn, het waakse karakter ontwikkelt vanzelf wanneer de hond volwassen wordt, dat hoeft niet gestimuleerd te worden. Ze zijn van nature overwegend rustig, stabiel en zelfverzekerd en op alles voorbereid. Hun bijtdrempel is bij een goede opvoeding vrij hoog en in bedreigende situaties kiest de rottweiler eerder voor veel machtsvertoon dan dat die zijn kaken zal gaan gebruiken, en zal ook niet wijken van de zijde van degene die hem zo dierbaar zijn. Rottweilers zijn honden wanneer ze ook goed gesocialiseerd en opgevoed worden, zeer vriendelijk zijn naar andere huisdieren zoals katten en andere (huis)dieren, dit ras heeft weinig tot geen jachtinstinct en zullen ook niet zomaar achter kippen en konijnen aangaan, zelfs niet tijdens een wandeling.


Algemeen:

De Rottweiler is een middelgrote tot grote, stevige hond, niet plomp, niet licht van bouw, niet hoog benig, iel of slap. Zijn in de juiste verhouding staande gedrongen krachtige verschijning verraadt grote kracht, schranderheid, aanhankelijkheid, werklust, gewilligheid, wendbaarheid en uithoudingsvermogen. Naast deze algemene indruk, is zijn blik rustig, straalt moed en trouw uit, hij toont van nature geen onrust, gejaagdheid, of minderwaardigheid, achterdocht, angst, en valsheid is zeker niet van nature tenzij hij verkeerd of onvoldoende opgevoed is.


Het lichaam:


De hals is kort en breed, en is sterk gespierd, zijn borst is ruim, diep en breed ontwikkeld. De rug is recht en sterk, en ook de achterhand is sterk en gespierd. Exterieur bekeken mag de rottweiler maximaal 15% langer zijn dan dat hij hoog is. Zijn hoofd is middelmatig lang, met een brede schedel tussen de oren met een goede stop op zijn neus en een niet te lange neusrug, zijn wangen zijn ook zwaar gespierd zonder uit te steken. De huid op zijn hoofd ligt overal even strak, maar als hij zijn aandacht ergens op vestigt mogen er rimpels ontstaan. De oren zijn klein en driehoekig en staan zover mogelijk van elkaar af, hoog aangezet en hangen goed naar voren. De ogen zijn middelmatig groot, donkerbruin en hebben een trouwhartige, goedmoedige en zelfbewuste vriendelijke uitdrukking.


Vacht en kleur:


Rottweilers hebben een stokhaar vacht, deze is kort en grof en kan hard van structuur zijn. Hij heeft een ondervacht, maar deze mag niet door het dekhaar heen komen. De kleur is zwart met een scherp omgrensde zo donker mogelijk aftekening op de wangen, snuit, borst, benen en boven de ogen.


Grootte:

De schouderhoogte voor reuen ligt tussen de 60 en 68 cm met een eind gewicht van ongeveer 50 kilo

De schouderhoogte van teven ligt dit tussen de 55 en 63 cm met een eind gewicht van ongeveer 40 kilo.